OFERTA PUBLICA INITIALA

Fond de Investitii Alternative

Certinvest Sector Focus

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti retrage sume oricand, conform perioadelor de rascumparare, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Alocarea pe diverse clase se modifica automat, fara nicio interventie din partea ta.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest Sector Focus

Obiectivul fondului Certinvest Sector Focus este de a obtine randamente superioare pe termen mediu si lung, prin investitii in principal in titluri de participare listate, emise de fonduri care au preponderent expunere pe actiuni si care sunt specializate pe sectoare de activitate economica, si in actiuni ale companiilor care activeaza in sectoare economice atractive.

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 5 ani.

Strategie investitionala

Strategia de investitii a fondului Certinvest Sector Focus va urmari o alocare activa si diversificata din punct de vedere sectorial prin investitii in instrumente financiare care au expunere globala si care au specializare pe sectoare economice de activitate (in principal titluri de participare listate si actiuni), avand ca referinta alocarea sectoriala a benchmark-ului Fondului, indicele MSCI World Index. Alocarea strategica a fondului in actiuni si titluri de participare emise de fonduri care investesc preponderent in actiuni este de 95% din activul fondului. Pe langa titluri de participare si actiuni, fondul investeste in depozite, instrumente cu venit fix sau alte instrumente financiare permise de legislatia in vigoare.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati Documentul de Oferta si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest Sector Focus este ROFDIN0000U5.

Puteti urmari fondul Certinvest Sector Focus si pe Bloomberg selectand ticker CERTDIN:RO

Subscrieri si rascumparari

Fondul nu percepe comisioane de subscriere sau rascumparare. Emisiunea de unitati de fond se realizeaza in perioada 01 -15 (inclusiv) a fiecarei luni. Rascumpararea unităților de fond se poate face in intervalul 01-15 (inclusiv) a fiecarei luni, contravaloarea unitatilor de fond urmand a fi platita in contul bancar indicat de Investitor.

Grad de risc

Clasa-Risc-DIE4

Indicatorul sintetic de risc arata nivelul de risc al acestui produs in comparație cu alte produse. Acesta indica probabilitatea ca produsul sa implice o pierdere de bani din cauza evolutiilor activelor suport detinute de catre fond.

FIA Certinvest Sector Focus este un fond lansat in anul 2023 si nu are date istorice. Am incadrat acest produs la clasa de risc 4 din 7 care este o clasa medie de risc, in baza unei metode de calcul bazata pe un randament estimat a unui benchmark construit conform alocarii propuse. Aceasta inseamna ca in cazul materializarii unor riscuri specifice in legatura cu detinerile fondului, acest fapt va determina pierderi potentiale de un nivel mediu in legatura cu investitia dumneavoastra in acest produs. Acest produs nu include nicio protectie impotriva performantei viitoare a pietei si, prin urmare, puteti pierde partial sau integral din investitia dumneavoastra.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Echipa de investitii si gestiune a riscului

Adrian Dudu SAI Certinvest
Chief Investment Officer

Adrian Dudu, CFA

Adrian vine cu o experienta semnificativa de investitii in pietele de capital locale si internationale, formandu-se ca broker in cadrul Carbon Warehouse in Praga. Adrian a gestionat timp de 9 ani alocarea in actiuni locale si europene dar si investitii in instrumente cu venit fix sau instrumente derivate in cadrul BCR Pensii. Din 2023 se alatura SAI Certinvest, cu obiectivul de a consolida o expertiza puternica la nivelul echipei de investitii pentru obtinerea unor randamente investitionale solide.

Adrian a absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori a Academiei de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti si este certificat CFA.

Senior Investment Analyst

Adriana Sarbu

Adriana are o experienta de peste 6 ani pe pietele de capital (pensii facultative, investitii) si in prezent este Analist Investitii Senior in cadrul SAI Certinvest. Este licentiata a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are o diploma de master in management si este certificata consultant investitii.
Razvan Popa SAI Certinvest
Chief Risk Officer

Razvan Popa

Razvan Popa are o experienta profesionala de 15 ani in zona financiar-bancara pe ariile de Risk, Corporate Finance, Restructurare si Work-Out. Experienta bancara este dublata de activitati de consultanta financiara si de management pentru companii din Romania si Marea Britanie.

Razvan este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante, Banci si Burse de Valori si detine un Master in Management Financiar si Piete de Capital in cadrul aceleeasi institutii.

Valentin Stanciu
Risk Administrator

Valentin Stanciu

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si al Master-ului Finante-Banci DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Din rolul de Administrator Risc, Valentin identifica si monitorizeaza riscurile relevante pentru toate fondurile de investitii si conturile individuale administrate de SAI Certinvest SA.

Inainte de administrarea riscurilor, Valentin a fost implicat in proiectul de relansare al platformei InvestOnline, fiind in continuare parte a echipei de testare si dezvoltare de noi functionalitati.

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

INVESTESTE

Ghid depunere declaratie unica

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitara. Va rugam sa consultati Documentul de Oferta si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Documentele sunt disponibile gratuit, in limba romana, la sediul SAI Certinvest si pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul de Investitii Alternative Certinvest Sector Focus este autorizat de către ASF prin Decizia nr. 2121/14.12.2001, inscris cu nr. CSC06FDIR/400011 /  28.01.2004 în Registrul Public al ASF. Depozitarul fondului este BCR SA. Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizata de ASF prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017,  inregistrata cu nr. PJR05SAIR/400005/2003 si PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.

Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam!