Fond Deschis de Investitii

Certinvest BET Index

Investeste rapid si simplu intr-un fond de index care urmareste evolutia celor mai puternice si lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Deschide cont online

Doresc mai multe informatii

Informatii cheie

valabile la data

Moneda fond RON
Valoare unitate fond RON

0.00
Clasa risc conform DIE 4
Risc de durabilitate Moderat
Perioada minima recomandata 3 ani
Valoare activ net RON

0.00
Comision de subscriere 0.00%
Comision de rascumparare 0.00%-0.50%
Comision de administrare lunar 0.15%
Administrator fond SAI Certinvest SA
Depozitar BCR SA
Data autorizare fond 01.07.2010

Performanta cumulata fond

Evolutie VUAN

Export CSV

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti depune sau retrage oricand sume din fond, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Investesti si rascumperi simplu si rapid prin platforma digitala InvestOnline.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest BET Index

Obiectivul strategic al fondului deschis de investitii Certinvest BET Index este aprecierea pe termen lung a capitalului investit printr-o administrare prudenţială, bazată pe diversificarea şi diminuarea riscului. Obiectivul specific este obtinerea unei performante corelate cu cea a indicelui BET al Bursei de Valori Bucuresti.

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 3 ani.

Strategie investitionala

Strategia fondului deschis de investitii Certinvest BET Index este de a reproduce intr-o proportie de minimum 90% structura indicelui BET pentru a obtine cele mai bune rezultate financiare pe termen lung. Fondul are la bază dispersia riscului, investind în cele mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, si este un fond de actiuni de tip index cu administrare pasiva. Indicele BET este un indice ponderat cu capitalizarea free float-ului celor mai lichide societati romanesti de pe piata reglementată a BVB care indeplinesc cele mai ridicate standarde calitative.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati  prospectul de emisiune si informatiile-cheie destinate investitorilor prevazute la art. 98 din OUG nr. 32/2012, inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest BET Index este ROFDIN0001L2.

Puteti urmari fondul Certinvest BET Index si pe Bloomberg selectand ticker CERTBET:RO

Structura fond

Actiuni cotate
0.00
Depozite bancare si certificate de depozit
0.00
Sume in curs de decontare
0.00
Cont curent, sume in tranzit
0.00
Actiuni necotate
0.00
Alte sume OPCVM
0.00
Alte valori mobiliare
0.00
Obligatiuni
0.00
Dividende
0.00

Structura fondului Certinvest BET Index la data

Grad de risc

Clasa-Risc-DIE4

Incadrarea fondului Certinvest BET Index in categoria 4 pe scara de risc indica gradul de risc asociat investitiei in acest fond si se bazeaza pe nivelul de volatilitate inregistrat de valoarea unitara a activului net a fondului din ultimii 5 ani. Indicatorul nu este o masura a riscului de pierdere a sumei investite, ci o masura a cresterilor si scaderilor de valoare inregistrate anterior de catre fond.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Echipa de investitii si gestiune a riscului

Alexandru Voicu SAI Certinvest
CEO

Alexandru Voicu

Alexandru vine cu o experiență de peste 13 ani în piețele de capital, fiind specializat pe gestiunea riscului și a investițiilor. El a ocupat pozițiile de director de dezvoltare educațională și a condus institutul de cercetare pentru PRMIA (The Professional Risk Managers’ International Association). Activitatea sa profesională este completată și prin experiența avută ca manager de portofoliu la SAI Certinvest, administrator de risc la Certinvest Pensii SAFPF si advisor pentru start-upuri in deep-tech.

Alexandru Voicu are un masterat în gestiunea investițiilor la ICMA Center, Henley Business School, Reading University si este absolvent al Institutului de Studii Economice UBB Cluj, secția Finanțe-Bănci.

Alina Huidumac SAI Certinvest
Deputy CEO

Alina Huidumac

Alina Huidumac are o experiență de peste 11 ani pe piața de capital (asigurări de viață, pensii facultative, investiții), a ocupat poziții de middle și top management, care i-au permis dezvoltarea de abilități remarcabile de leadership.  În cadrul SAI Certinvest, ultimele funcții deținute au fost administrator de risc si director portofolii private.

Este licențiată a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de valori din cadrul ASE, are o diplomă de master în audit financiar și consiliere, în cadrul Facultății de contabilitate și informatică de gestiune și este certificată consultant investiții.

Senior Investment Analyst

Adriana Sarbu

Adriana are o experienta de peste 6 ani pe pietele de capital (pensii facultative, investitii) si in prezent este Analist Investitii Senior in cadrul SAI Certinvest. Este licentiata a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are o diploma de master in management si este certificata consultant investitii.
Valentin Stanciu
Risk Administrator

Valentin Stanciu

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si al Master-ului Finante-Banci DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Din rolul de Administrator Risc, Valentin identifica si monitorizeaza riscurile relevante pentru toate fondurile de investitii si conturile individuale administrate de SAI Certinvest SA.

Inainte de administrarea riscurilor, Valentin a fost implicat in proiectul de relansare al platformei InvestOnline, fiind in continuare parte a echipei de testare si dezvoltare de noi functionalitati.

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

Deschide cont online

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitară. Vă rugăm să consultati prospectul de emisiune şi Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) înainte de a lua orice decizie finală de investiții. Documentele sunt disponibile gratuit, în limba română, la sediul SAI Certinvest și pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performanțele anterioare nu prevăd profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul deschis de investitii Certinvest Bet Index este autorizat de catre ASF prin Decizia nr. 849/2010, inscris cu nr. CSC06FDIR/400068/01.07.2010 in Registrul Public al ASF. Depozitarul fondului FDI Certinvest BET Index este Banca Comercială Romană SA (BCR). Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017, înregistrată cu numărul PJR05SAIR/400005/2003 si nr. PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.

Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam!

(c) 2023 SAI Certinvest SA. Toate drepturile rezervate   |   Cookie Policy   |   Data Privacy Policy