Fond Deschis de Investitii

Certinvest Hot Stocks

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti depune sau retrage oricand sume din fond, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Investesti si rascumperi simplu si rapid prin platforma digitala InvestOnline.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest Hot Stocks

Obiectivul fondului Certinvest Hot Stocks consta in aprecierea capitalului pe termen lung. Fondul mobilizeaza resurse financiare printr-o ofertă continua de unitati de fond, in vederea efectuării de plasamente pe piețele de capital. Fondul este administrat in mod activ, avand ca benchmark indicele Euro Stoxx 50.

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 5 ani.

Strategie investitionala

Strategia de investitii a fondului Certinvest Hot Stocks este de a investi cu preponderenta in actiuni ale companiilor cu potential ridicat de crestere, ponderea fiind de 90% din activul fondului, restul activelor fiind investite in depozite, instrumente cu venit fix sau alte instrumente financiare.

Certinvest Hot Stocks este un fond cu management activ, deoarece strategia investitionala isi propune sa obtina performante mai bune decat indicele de referinta al fondului, Euro Stoxx 50. Fondul investeste pe principiul diversificarii riscului astfel incat majoritatea expunerilor sa nu reprezinte mai mult de 5% din active. Diversificarea sectorială și geografică, precum si performanta fondului sunt monitorizate constant pentru a masura si a gestiona riscurile, dar si pentru a verifica atingerea obiectivelor.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati prospectul de emisiune si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest Hot Stocks este ROFDIN0000U5.

Puteti urmari fondul Certinvest Hot Stocks si pe Bloomberg selectand ticker CERTDIN:RO

Grad de risc

Clasa Risc Certinvest

Indicatorul sintetic de risc arată nivelul de risc al acestui produs în comparație cu alte produse. Acesta indică probabilitatea ca produsul să implice o pierdere de bani din cauza evoluțiilor activelor suport deținute de către fond.

Certinvest Hot Stocks este un fond lansat in anul 2023 si nu are date istorice. Am incadrat acest produs la clasa de risc 5 din 7 care este o clasa mediu spre ridicata de risc. Aceasta inseamna ca in cazul materializarii unor riscuri specifice in legatură cu detinerile fondului, acest fapt va determina pierderi potentiale de un nivel mediu spre ridicat in legatura cu investitia dumneavoastra in acest produs. Acest produs nu include nicio protectie impotriva performantei viitoare a pietei si, prin urmare, puteti pierde partial sau integral din investitia dumneavoastra.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de utilizare a instrumentelor derivate. Utilizarea tranzactilor cu derivate, atat in scopul acoperirii riscului, cat si ca instrument al administrarii active a investitiilor, poate duce la cresterea volatilitatii randamentelor fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Echipa de investitii si gestiune a riscului

Adrian Dudu SAI Certinvest
Chief Investment Officer

Adrian Dudu, CFA

Adrian vine cu o experienta semnificativa de investitii in pietele de capital locale si internationale, formandu-se ca broker in cadrul Carbon Warehouse in Praga. Adrian a gestionat timp de 9 ani alocarea in actiuni locale si europene dar si investitii in instrumente cu venit fix sau instrumente derivate in cadrul BCR Pensii. Din 2023 se alatura SAI Certinvest, cu obiectivul de a consolida o expertiza puternica la nivelul echipei de investitii pentru obtinerea unor randamente investitionale solide.

Adrian a absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori a Academiei de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti si este certificat CFA.

Senior Investment Analyst

Adriana Sarbu

Adriana are o experienta de peste 6 ani pe pietele de capital (pensii facultative, investitii) si in prezent este Analist Investitii Senior in cadrul SAI Certinvest. Este licentiata a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are o diploma de master in management si este certificata consultant investitii.
Razvan Popa SAI Certinvest
Chief Risk Officer

Razvan Popa

Razvan Popa are o experienta profesionala de 15 ani in zona financiar-bancara pe ariile de Risk, Corporate Finance, Restructurare si Work-Out. Experienta bancara este dublata de activitati de consultanta financiara si de management pentru companii din Romania si Marea Britanie.

Razvan este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante, Banci si Burse de Valori si detine un Master in Management Financiar si Piete de Capital in cadrul aceleeasi institutii.

Valentin Stanciu
Risk Administrator

Valentin Stanciu

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si al Master-ului Finante-Banci DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Din rolul de Administrator Risc, Valentin identifica si monitorizeaza riscurile relevante pentru toate fondurile de investitii si conturile individuale administrate de SAI Certinvest SA.

Inainte de administrarea riscurilor, Valentin a fost implicat in proiectul de relansare al platformei InvestOnline, fiind in continuare parte a echipei de testare si dezvoltare de noi functionalitati.

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

INVESTESTE

Ghid depunere declaratie unica

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitară. Vă rugăm să consultati Documentul de Oferta şi Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) înainte de a lua orice decizie finală de investiții. Documentele sunt disponibile gratuit, in limba romana, la sediul SAI Certinvest si pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul deschis de investiții Certinvest Hot Stocks este autorizat de către ASF prin Decizia nr. 2121/14.12.2001, înscris cu nr. CSC06FDIR/400011 /  28.01.2004 în Registrul Public al ASF. Depozitarul fondului este BCR SA. Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizată de ASF prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017,  înregistrată cu nr. PJR05SAIR/400005/2003 si PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.

Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam!