Fond Deschis de Investitii

Certinvest Obligatiuni

Informatii cheie

valabile la data

Moneda fond RON
Valoare unitate fond
Evolutie 12 luni
Clasa risc conform DICI 1
Risc de durabilitate Scazut
Perioada minima recomandata 1 an
Valoare activ net RON

0.00
Comision de subscriere 0.00%
Comision de rascumparare 0.00-1.00%
Comision de administrare lunar 0.09%
Administrator fond SAI Certinvest SA
Depozitar BCR SA
Data autorizare fond 04.05.2004

Performanta cumulata fond

Evolutie VUAN

Export CSV

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti depune sau retrage oricand sume din fond, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Investesti si rascumperi simplu si rapid prin platforma digitala InvestOnline.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest Obligatiuni

Obiectivul strategic al fondului Certinvest Obligatiuni este aprecierea pe termen lung a capitalului investit printr-o administrare prudenţială, bazată pe diversificarea şi diminuarea riscului. Obiectivul specific este sa ofere investitorilor o rentabilitate superioară celei care poate fi obtinuta individual de acestia prin intermediul depozitelor bancare.

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 1 an.

Strategie investitionala

Strategia fondului deschis de investitii Certinvest Obligatiuni este de a investi in instrumente cu venit fix (depozite bancare, obligaţiuni municipale si corporative, titluri de stat, etc), ponderea in aceste instrumente fiind de minimum 90%. Restul portofoliului nu poate fi investit în actiuni, ceea ce poate asigura investitorilor o creştere constantă. FDI Certinvest Obligatiuni este un fond cu management activ care nu are ca obiect corelarea investitiei cu structura unui indice de referinta bursier.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati  prospectul de emisiune si informatiile-cheie destinate investitorilor prevazute la art. 98 din OUG nr. 32/2012, inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest Obligaţiuni este ROFDIN0000X9.

Puteti urmari fondul Certinvest Obligatiuni si pe Bloomberg selectand ticker CERTOBL:RO

Structura fond

Actiuni cotate
0.00
Depozite bancare si certificate de depozit
0.00
Sume in curs de decontare
0.00
Cont curent, sume in tranzit
0.00
Actiuni necotate
0.00
Alte sume OPCVM
0.00
Alte valori mobiliare
0.00
Obligatiuni
0.00
Dividende
0.00

Structura fondului Certinvest Obligatiuni la data

Gradul de risc

Incadrarea fondului Certinvest Obligatiuni in categoria 1 pe scara de risc este determinata de evolutia anterioara a fondului, si este posibil sa se modifice in viitor, aceasta nefiind garantata. Categoria 1 pe scara de risc nu indica o investitie complet lipsita de riscuri. Incadrarea in categoria 1 pe scara de risc indica gradul de risc asociat investitiei in acest fond si se bazeaza pe nivelul de volatilitate inregistrat de valoarea unitara a activului net a fondului din ultimii 5 ani. Indicatorul nu este o masura a riscului de pierdere a sumei investite, ci o masura a cresterilor si scaderilor de valoare inregistrate anterior de catre fond.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Echipa de investitii si gestiune a riscului

Alexandru Voicu SAI Certinvest
CEO

Alexandru Voicu

Alexandru vine cu o experiență de peste 13 ani în piețele de capital, fiind specializat pe gestiunea riscului și a investițiilor. El a ocupat pozițiile de director de dezvoltare educațională și a condus institutul de cercetare pentru PRMIA (The Professional Risk Managers’ International Association). Activitatea sa profesională este completată și prin experiența avută ca manager de portofoliu la SAI Certinvest, administrator de risc la Certinvest Pensii SAFPF si advisor pentru start-upuri in deep-tech.

Alexandru Voicu are un masterat în gestiunea investițiilor la ICMA Center, Henley Business School, Reading University si este absolvent al Institutului de Studii Economice UBB Cluj, secția Finanțe-Bănci.

Alina Huidumac SAI Certinvest
Deputy CEO

Alina Huidumac

Alina Huidumac are o experiență de peste 11 ani pe piața de capital (asigurări de viață, pensii facultative, investiții), a ocupat poziții de middle și top management, care i-au permis dezvoltarea de abilități remarcabile de leadership. În cadrul SAI Certinvest, ultimele funcții deținute au fost administrator de risc si director portofolii private.

Este licențiată a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de valori din cadrul ASE, are o diplomă de master în audit financiar și consiliere, în cadrul Facultății de contabilitate și informatică de gestiune și este certificată consultant investiții.

Senior Investment Analyst

Adriana Sarbu

Adriana are o experienta de peste 6 ani pe pietele de capital (pensii facultative, investitii) si in prezent este Analist Investitii Senior in cadrul SAI Certinvest. Este licentiata a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are o diploma de master in management si este certificata consultant investitii.
Valentin Stanciu
Risk Administrator

Valentin Stanciu

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si al Master-ului Finante-Banci DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Din rolul de Administrator Risc, Valentin identifica si monitorizeaza riscurile relevante pentru toate fondurile de investitii si conturile individuale administrate de SAI Certinvest SA.

Inainte de administrarea riscurilor, Valentin a fost implicat in proiectul de relansare al platformei InvestOnline, fiind in continuare parte a echipei de testare si dezvoltare de noi functionalitati.

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

INVESTESTE

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitară. Vă rugăm să consultati Prospectul de emisiune şi Informaţiile-cheie destinate investitorilor prevăzute la art. 98 din OUG nr. 32/2012, înainte de a investi în acest fond de investiţii. Acestea sunt disponibile gratuit, în limba română, la sediul Certinvest și pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performanțele anterioare nu prevăd profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul deschis de investiții Certinvest Obligațiuni este autorizat de către ASF prin Decizia nr.2149/2004, înscris cu nr. CSC06FDIR/400016/2004 în Registrul Public al ASF. Depozitarul fondului este BCR SA. Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizată de ASF prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017,  înregistrată cu nr. PJR05SAIR/400005/2003 si PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.

Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam!