Fond Deschis de Investitii

Certinvest Prudent

Descarca Fisa Fond

Informatii cheie

valabile la data

 

Moneda fondRON
Valoare unitate fond
Evolutie 12 luni
Clasa risc conform DIE3
Risc de durabilitateScazut
Perioada minima recomandata3 ani
Valoare activ net
0.00
Comision de subscriere0.00%
Comision de rascumparare0.00-1.5%
Comision de administrare lunar0.59%
Administrator fondSAI Certinvest SA
DepozitarBCR SA
Data autorizarii initiale06.09.1995

Performanta cumulata fond

Evolutie VUAN

Export CSV

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti depune sau retrage oricand sume din fond, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Investesti si rascumperi simplu si rapid prin platforma digitala InvestOnline.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest Prudent

Obiectivul Fondului il reprezinta mobilizarea resurselor financiare disponibile si plasarea lor pe pietele financiare pe principiul diversificarii riscului si administrarii prudentiale in vederea obtinerii unei rentabilitati superioare plasamentelor individuale.

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 3 ani.

Strategie investitionala

Strategia de investitii a fondului Certinvest Prudent este de a investi in instrumente financiare cu grade diferite de risc (depozite bancare, obligatiuni, alte instrumente cu venit fix, actiuni, etc), ponderea in actiuni listate fiind de maximum 35%, pentru a proteja economiile investitorilor de fluctuatiile negative de pe bursa. Certinvest Prudent este un fond cu management activ, deoarece strategia investitionala isi propune sa obtina performante mai bune decat indicele de referinta al fondului.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati  prospectul de emisiune si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest Prudent este ROFDIN0000V3.

Puteti urmari fondul Certinvest Prudent si pe Bloomberg selectand ticker CERTPRD:RO

Structura fond

Actiuni cotate
0.00
Depozite bancare si certificate de depozit
0.00
Sume in curs de decontare
0.00
Cont curent, sume in tranzit
0.00
Actiuni necotate
0.00
Alte sume OPCVM
0.00
Alte valori mobiliare
0.00
Obligatiuni
0.00
Dividende
0.00

Structura fondului Certinvest Prudent la data

Grad de risc

Clasa-Risc-DIE 3

Incadrarea fondului Certinvest Prudent in categoria 3 pe scara de risc indica gradul de risc asociat investitiei in acest fond si se bazeaza pe nivelul de volatilitate inregistrat de valoarea unitara a activului net a fondului din ultimii 5 ani. Indicatorul nu este o masura a riscului de pierdere a sumei investite, ci o masura a cresterilor si scaderilor de valoare inregistrate anterior de catre fond.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Echipa de investitii si gestiune a riscului

Adrian Dudu SAI Certinvest
Chief Investment Officer

Adrian Dudu, CFA

Adrian vine cu o experienta semnificativa de investitii in pietele de capital locale si internationale, formandu-se ca broker in cadrul Carbon Warehouse in Praga. Adrian a gestionat timp de 9 ani alocarea in actiuni locale si europene dar si investitii in instrumente cu venit fix sau instrumente derivate in cadrul BCR Pensii. Din 2023 se alatura SAI Certinvest, cu obiectivul de a consolida o expertiza puternica la nivelul echipei de investitii pentru obtinerea unor randamente investitionale solide.

Adrian a absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori a Academiei de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti si este certificat CFA.

Senior Investment Analyst

Adriana Sarbu

Adriana are o experienta de peste 6 ani pe pietele de capital (pensii facultative, investitii) si in prezent este Analist Investitii Senior in cadrul SAI Certinvest. Este licentiata a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are o diploma de master in management si este certificata consultant investitii.
Razvan Popa SAI Certinvest
Chief Risk Officer

Razvan Popa

Razvan Popa are o experienta profesionala de 15 ani in zona financiar-bancara pe ariile de Risk, Corporate Finance, Restructurare si Work-Out. Experienta bancara este dublata de activitati de consultanta financiara si de management pentru companii din Romania si Marea Britanie.

Razvan este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante, Banci si Burse de Valori si detine un Master in Management Financiar si Piete de Capital in cadrul aceleeasi institutii.

Valentin Stanciu
Risk Administrator

Valentin Stanciu

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si al Master-ului Finante-Banci DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Din rolul de Administrator Risc, Valentin identifica si monitorizeaza riscurile relevante pentru toate fondurile de investitii si conturile individuale administrate de SAI Certinvest SA.

Inainte de administrarea riscurilor, Valentin a fost implicat in proiectul de relansare al platformei InvestOnline, fiind in continuare parte a echipei de testare si dezvoltare de noi functionalitati.

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

INVESTESTE

Ghid depunere declaratie unica

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitară. Vă rugăm să consultati Prospectul de emisiune şi Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) înainte de a investi în acest fond de investiţii. Acestea sunt disponibile gratuit, în limba română, la sediul Certinvest și pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performanțele anterioare nu prevăd profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul deschis de investiții Certinvest Prudent este autorizat de către ASF prin Decizia nr.140/06.09.1995, înscris cu nr. CSC06FDIR/400012/06.09.1995 în Registrul Public al Autoritătii de Supraveghere Financiară. Depozitarul fondului este BCR SA. Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizată de ASF prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017,  înregistrată cu nr. PJR05SAIR/400005/2003 si PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.

Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam!