Skip to main content

Fond de Investitii Alternative

Certinvest Target 2035

Descarca Fisa Fond

Informatii cheie

valabile la data

 

Moneda fondLEU
Valoare unitate fond
Evolutie 12 luni
Clasa risc conform DIE3
Risc de durabilitateScazut
Perioada minima recomandata5 ani
Valoare activ net
0.00
Comision de subscriere0.00%
Comision de rascumparare0.00%
Comision de administrare lunar0.16%
Administrator fondSAI Certinvest SA
DepozitarBCR SA
Data autorizarii initiale19.10.2023

Evolutie VUAN

Export CSV

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti retrage sume oricand, conform perioadelor de rascumparare, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Alocarea pe diverse clase se modifica automat, fara nicio interventie din partea ta.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest TARGET 2035

Obiectivul fondului Certinvest TARGET 2035 il reprezinta obtinerea unor randamente superioare pe termen mediu si lung, precum si limitarea treptata a volatilitatii portofoliului prin cresterea graduala a expunerii instrumentelor financiare cu venit fix pe masura ce fondul se apropie de data tinta (2035).

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 5 ani.

Strategie investitionala

Strategia de investitii a fondului Certinvest TARGET 2035 va urmari o plasare eficientă ȋn instrumente financiare (ȋn principal actiuni, titluri de participare listate şi obligaţiuni). Alocarea activelor este una dinamica, care se schimbă periodic pentru a optimiza riscul și randamentul pe masură ce Fondul se apropie de data ţintă (2035). Fondul investeste la inceput 70% in active cu potential de randament mai mare (actiuni, ETF-uri) si 30% in instrumente cu venit fix (obligatiuni, depozite bancare, titluri de stat). Astfel, fondul are o toleranță ridicată la risc ȋn primii ani de investitie când orizontul investiţional este ȋndepărtat, oferind astfel investitorilor posibilitatea de a avea expunere către active performante, dar mai volatile. Fondul investeste preponderent ȋn instrumente listate pe bursele din România şi Uniunea Europeană.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati Documentul de Oferta si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest TARGET 2035 este ROTTS7ELAAZ9.

Puteti urmari fondul Certinvest TARGET 2035 si pe Bloomberg selectand ticker CERTT35:RO.

Actiuni cotate
0.00
Depozite bancare si certificate de depozit
0.00
Sume in curs de decontare
0.00
Cont curent, sume in tranzit
0.00
Actiuni necotate
0.00
Alte sume OPCVM
0.00
Alte valori mobiliare
0.00
Obligatiuni
0.00
Dividende
0.00

Structura fondului Certinvest TARGET 2035 la data

Subscrieri si rascumparari

Fondul nu percepe comisioane de subscriere sau rascumparare. Emisiunea de unitati de fond se realizeaza in perioada 01 -25 (inclusiv) a fiecarei luni. Rascumpararea unităților de fond se poate face in lunile martie, iunie, septembrie si decembrie in intervalul 01-25 (inclusiv) a fiecareia dintre aceste luni, contravaloarea unitatilor de fond urmand a fi platita in contul bancar indicat de investitor.

Grad de risc

Clasa-Risc-DIE 3

Indicatorul sintetic de risc arata nivelul de risc al acestui produs in comparatie cu alte produse. Acesta indica probabilitatea ca produsul sa implice o pierdere de bani din cauza evolutiilor activelor suport detinute de catre fond.

FIA Certinvest TARGET 2035 este un fond lansat in anul 2023 si nu are date istorice. Am incadrat acest produs la clasa de risc 3 din 7 care este o clasa medie de risc, in baza unei metode de calcul bazata pe un randament estimat a unui benchmark construit conform alocarii propuse. Aceasta inseamna ca in cazul materializarii unor riscuri specifice in legatura cu detinerile fondului, acest fapt va determina pierderi potentiale de un nivel mediu in legatura cu investitia dumneavoastra in acest produs. Acest produs nu include nicio protectie impotriva performantei viitoare a pietei si, prin urmare, puteti pierde partial sau integral din investitia dumneavoastra.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Ai nevoie de asistenta din partea noastra?

Pentru mai multe informatii, va rugam sa completati formularul. Veti fi contactat in cel mai scurt timp!

Doresc mai multe informatii

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

INVESTESTE

Ghid depunere declaratie unica

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitara. Va rugam sa consultati Documentul de Oferta si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Documentele sunt disponibile gratuit, in limba romana, la sediul SAI Certinvest si pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul de investitii alternative Certinvest TARGET 2035 este autorizat de catre ASF prin Decizia nr. 144/19.10.2023, inscris cu nr. CSC09FIAIRD/400002 / 19.10.2023 in Registrul Public al ASF. Depozitarul fondului este BCR SA. Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizata de ASF prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017,  inregistrata cu nr. PJR05SAIR/400005/2003 si PJR071AFIA/400004/2017 in Registrul Public al ASF.