Skip to main content

Investeste echilibrat

Dezvolta o strategie de investitii echilibrata, calibrata cu nevoile tale financiare, cu orizontul de timp dorit si cu riscul tau investitional.
Iti punem la dispozitie o gama diversificata de fonduri de investiții, fiecare cu un profil investițional diferit. Alege fondul care ti se potriveste, sau opteaza pentru o strategie diversificata, cu investitii in fonduri cu grade diferite de risc si randament, pentru a-ti optimiza rezultatele pe termen lung.
Portofoliu SAI Certinvest

Fonduri Deschise de Investitii

Fondurile deschise de investitii se caracterizeaza prin faptul ca emit (pun in circulatie) si rascumpara (scot din circulatie) unitati de fond in mod continuu, oferind astfel investitorilor posibilitatea de a investi (cumpara), respectiv de a dezinvesti (rascumpăra) unitati de fond in orice moment, pe intreaga durata de functionare a respectivului fond. Investitorii detin unitati de fond, care reprezinta titluri de participare in activele fondului.

Unitatile de fond reprezinta o detinere de capital in activele nete ale fondului, iar achizitionarea lor reprezinta unica modalitate de a investi in fond. Fondul nu va emite alte instrumente financiare in afara unitatilor de fond.

Fonduri cu venit fix

TIP FOND: Obligatiuni

FDI Certinvest Obligatiuni

Fondul investeşte în instrumente cu venit fix (depozite bancare, obligaţiuni municipale şi corporative, titluri de stat), ponderea în aceste instrumente fiind de minimum 90%. Restul portofoliului nu poate fi investit în acţiuni, ceea ce poate asigura investitorilor o creştere constantă.

CLASA DE RISC: 2

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 1 an

Mai mult

Fonduri mixte

TIP FOND: Investitii alternative

FIA Certinvest Target 2035

Fondul Certinvest Target 2035 este un fond cu data tinta care trece treptat de la o expunere initiala de 70% in actiuni si fonduri de actiuni la un profil mai conservator, pe masura ce data tinta se apropie, reducand volatilitatea si pierderile potentiale ale portofoliului.

CLASA DE RISC: 4

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 5 ani

Mai mult
TIP FOND: Investitii alternative

FIA Certinvest Target 2045

Fondul Certinvest Target 2045 este un fond cu data tinta care trece treptat de la o expunere initiala de 95% in actiuni si fonduri de actiuni la un profil mai conservator, pe masura ce data tinta se apropie, reducand volatilitatea si pierderile potentiale ale portofoliului.

CLASA DE RISC: 4

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 5 ani

Mai mult
TIP FOND: Diversificat dinamic

FDI Certinvest Dinamic

Fondul FDI Certinvest Dinamic investeşte in proportie de peste 50% in actiuni, cu un portofoliu diversificat pe categorii ca sector de activitate, volatilitate, lichiditate, astfel încât fondul să fie un instrument performant în vederea economisirii pe termen lung.

CLASA DE RISC: 3

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 3 ani

Mai mult
TIP FOND: IDiversificat defensiv

FDI Certinvest Prudent

Fondul investeşte în instrumente cu grade diferite de risc (depozite bancare, obligaţiuni, alte instrumente cu venit fix, acţiuni), acţiunile reprezentand maximum 35%, pentru a proteja economiile investitorilor de fluctuaţiile negative de pe bursă.

CLASA DE RISC: 3

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 3 ani

Mai mult

Fonduri de actiuni

TIP FOND: Index

FDI Certinvest BET Index

Fond ce replica structura indicelui BET de la Bursa de Valori Bucuresti. Fondul investeste in cele mai lichide companii tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, urmarind corelarea in proportie de minimum 90% cu structura indicelui BET.

CLASA DE RISC: 4

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 3 ani

Mai mult
TIP FOND: Index

FDI Certinvest BET-FI Index

Fond ce replica structura indicelui BET-FI  de la BVB. Fondul investeste in 6 companii (SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Banat Crisana, SIF Oltenia, Fondul Proprietatea), urmarind corelarea in proportie de minimum 90% cu structura indicelui BET-FI.

CLASA DE RISC: 4

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 3 ani

Mai mult
TIP FOND: Index

FDI Certinvest XT Index

Fond ce replica structura indicelui BET-XT. Fondul investeste in cele mai lichide companii tranzactionate la BVB, inclusiv societatile de investitii financiare (SIF-uri), urmarind corelarea in proporţie de minimum 90% cu structura indicelui BET-XT.

CLASA DE RISC: 4

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 3 ani

Mai mult

Fonduri de investitii alternative

TIP FOND: Investitii alternative

FIAIR Certinvest Leader

Certinvest Leader se incadreaza in categoria F.I.A. de tip contractual diversificat (F.I.A.C.) destinat investitorilor de retail, propunandu-si sa obtina o rentabilitate superioara cu 50% mediei ratei dobanzii la 12 luni oferite de primele 3 banci din Romania (dupa dimensiunea activelor).

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 2 ani

Mai mult
TIP FOND: Investitii alternative

FIAIP Certinvest Green

Certinvest Green se incadreaza in categoria F.I.A. de tip contractual specializat in investitii in actiuni (F.I.A.C.) destinat investitorilor profesionali, propunandu-si obtinerea de randamente ale investitiilor superioare alternativelor oferite de pietele financiare.

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 3 ani

Mai mult
TIP FOND: Investitii alternative

FIAIR Certinvest Actiuni

Certinvest Actiuni se incadrează în categoria F.I.A. de tip contractual specializat in investitii in actiuni (F.I.A.C.) destinat investitorilor profesionali, propunându-si obtinerea unei cresteri superioare indicelui Bursei de Valori Bucuresti BET FI Index.

PERIOADA MINIMA RECOMANDATA: 5 ani

Mai mult

Ghid depunere declaratie unica

Evolutie fonduri

1 Zi
Nume fondVUANEvolutieTipGrad de risc
Informatii valabile la data

Incadrarea unui fond intr-o categorie de risc indica gradul de risc asociat investitiei in acest fond si se bazeaza pe nivelul de volatilitate inregistrat de valoarea unitara a activului net a fondului din ultimii 5 ani. Indicatorul nu este o masura a riscului de pierdere a sumei investite, ci o masura a cresterilor si scaderilor de valoare inregistrate anterior de catre fond. Gradele de risc asociate fondurilor de investitii sunt cuprinse pe o scara de la 1 la 7, unde 1 reprezinta riscul cel mai scazut, iar 7 cel mai inalt grad de risc.

Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Va rugam sa consultati prospectul de emisiune si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii.

Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam!