Skip to main content

SAI Certinvest anunţă că fondul deschis de investiţii Certinvest Obligaţiuni a primit premiul pentru cel mai performant fond de obligaţiuni din ultimii 3 ani, în cadrul Summitului Administratorilor de Fonduri din România.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF) a organizat ieri, 28 septembrie, la Crowne Plaza, Summitul Administratorilor de Fonduri, ediţia V. Ȋncepând din acest an, cel mai important eveniment anual din industria de asset management locală a lansat Gala Profesioniştilor din Asset Management, demers care aduce recunoaştere profesioniştilor din domeniu, dar şi fondurilor de investiţii care au înregistrat cele mai bune randamente şi performanţe financiare pentru investitori.

Ȋn cadrul galei, Certinvest Obligaţiuni a primit premiul pentru cel mai performant fond de obligaţiuni din România în ultimii 3 ani. Astfel, în perioada 30 iunie 2020 – 30 iunie 2023, Certinvest Obligaţiuni a reuşit un randament de 12.03%, depăşind performanţele celorlalte 4 fonduri de obligaţiuni clasate, care au înregistrat o medie de 10.45%. Performanţa fondului Certinvest Obligaţiuni este cu atât mai remarcabilă având în vedere că este un fond de investiţii cu grad de risc 2, considerat relativ scăzut, ceea ce, în mod obişnuit, se asociază cu randamente relativ scăzute.

“Recunoaşterea pe care o primim astăzi este o confirmare a creşterii calităţii activităţii departamentelor de administrare a investiţiilor, back-office şi administrare a riscurilor. Este o recunoaştere a pasiunii, talentului şi abilităţilor remarcabile a tuturor colegilor din aceste departamente.” a declarat Alina Huidumac, Deputy CEO SAI Certinvest.

SAI Certinvest a înregistrat o creştere notabilă în primul trimestru al anului 2023, de 492%, a numărului de conturi noi deschise în platforma InvestOnline.ro, faţă de ultimul trimestru al anului trecut, şi o creştere de 631% a numărului de depuneri în fondurile deschise de investiţii administrate de societate, comparativ cu ultimul trimestru din 2022. Un semn pozitiv al loializării clienţilor este dat de creşterea cu 61% a investiţiilor recurente lunare în prima jumătate a anului 2023, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2022.

Articol publicat pe 29 septembrie 2023

Informațiile cuprinse în prezentul articol sunt cu caracter informativ și prezintă opinii personale ale autorului. Opiniile prezentate în cadrul articolului nu reprezintă o consiliere financiară personalizată cu privire la investiții sau consiliere fiscală/juridică. În situația în care intenționați să investiți într-unul dintre fondurile administrate de către SAI Certinvest SA, citiți Prospectul de emisiune și Documentul cu Informatii Esentiale (DIE). Performanțele anterioare ale fondurilor nu reprezintă o garanție a câștigurilor viitoare. SAI Certinvest S.A. nu este responsabilă în privința potențialelor pierderi rezultate în urma tranzacțiilor desfășurate în concordanță cu ideile exprimate în acest articol. De asemenea, autorul își rezervă dreptul de a modifica datele prezentate în articolele postate, fără nicio notificare prealabilă. Preluarea integrală sau parțială a informațiilor prezentate în articolele postate pe blog se va face doar cu precizarea sursei.