Skip to main content

SAI Certinvest anunta o crestere de 110% a eficientei activitatii departamentului back-office prin digitalizare, introducerea de instrumente colaborative si folosirea fara restrictii a tehnologiilor bazate pe Inteligenta Artificiala.

SAI Certinvest a lansat recent un nou proces de inrolare in platforma InvestOnline, care reduce timpul de creare de cont de la 20 de minute la sub 5 minute, prin extragerea automata a datelor din actele de identitate si identificare faciala la distanta, cu respectarea tuturor reglementarilor legale in vigoare. Informatiile sunt transmise in timp real atat spre departamentul back-office pentru validarea informatiilor si operarea deschiderii de cont, cat si spre echipele comerciale. Interactiunea cu clientii a fost optimizata prin lansarea CertTalk, un asistent virtual inteligent care sta la dispozitia investitorilor cu informatii referitoare la deschiderea conturilor, comisioane, operatiuni, informatii generale despre cont sau intrebari frecvente. Optional, CertTalk poate transfera convorbirea spre un operator uman si in prezent este instruit sa efectueze analize privind satisfactia clientilor. Procesele de marketing si vanzari au fost armonizate prin intermediul Hubspot Enterprise, instrument integrat cu toate canalele de interactiune a companiei cu piata.

Incepand cu 2023, compania a decis folosirea Inteligentei artificiale in departamentele back-office, marketing, vanzari si IT. Cu peste 12,000 de interogari in primele 9 luni, adoptia rapida in cadrul organizatiei si utilizarea intensiva a inteligentei artificiale a redus cu peste 1,000 de ore volumul de activitati repetitive, consumatoare de timp. Automatizarea evaluarii instrumentelor cu venit fix, automatizarea fiselor lunare de evolutie a fondurilor de investitii, precum si automatizarea rapoartelor comerciale au generat, suplimentar, economii lunare de timp de peste 50 de ore. Nu in ultimul rand, introducerea instrumentelor colaborative din Microsoft 365 for Business, crearea de grupuri de lucru la nivel de echipe si rapoartele centralizate de activitate ofera transparenta necesara deciziilor la nivel de management.

O mare parte din transformarea digitala a companiei i se datoreaza lui Catalin Pantilimonescu, unul dintre cei mai experimentati executivi din domeniul tehnologiei informatiei, cu peste 20 de ani de experienta in industria software. Incepand din 2021, Catalin a preluat pozitia de Chief Technological Officer in cadrul SAI Certinvest, unde supravegheaza procesul de informatizare al companiei.

“Digitalizarea nu este un obiectiv in sine, este un mijloc de a ramane competitivi, de a fi mai eficienti si de a oferi solutii mai rapide si mai bune clientilor nostri. Diversificarea portofoliului de produse spre fonduri cu expunere globala, denominate in valuta, a venit cu provocari in sistemele informatice, pe care le-am depasit cu bine. Lucram deja la lansarea versiunii mobile pentru platforma InvestOnline.ro.” a declarat Catalin Pantilimonescu, CTO SAI Certinvest.

SAI Certinvest a inregistrat o crestere notabila in primul trimestru al anului 2023, de 492%, a numarului de conturi noi deschise in platforma InvestOnline.ro, fata de ultimul trimestru al anului trecut, si o crestere de 631% a numarului de depuneri in fondurile deschise de investitii administrate de societate, comparativ cu ultimul trimestru din 2022. Un semn pozitiv al loializarii clientilor este dat de cresterea cu 61% a investitiilor recurente lunare in prima jumatate a anului 2023, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2022.

Articol publicat pe 28 septembrie 2023

Informațiile cuprinse în prezentul articol sunt cu caracter informativ și prezintă opinii personale ale autorului. Opiniile prezentate în cadrul articolului nu reprezintă o consiliere financiară personalizată cu privire la investiții sau consiliere fiscală/juridică. În situația în care intenționați să investiți într-unul dintre fondurile administrate de către SAI Certinvest SA, citiți Prospectul de emisiune și Documentul cu Informatii Esentiale (DIE). Performanțele anterioare ale fondurilor nu reprezintă o garanție a câștigurilor viitoare. SAI Certinvest S.A. nu este responsabilă în privința potențialelor pierderi rezultate în urma tranzacțiilor desfășurate în concordanță cu ideile exprimate în acest articol. De asemenea, autorul își rezervă dreptul de a modifica datele prezentate în articolele postate, fără nicio notificare prealabilă. Preluarea integrală sau parțială a informațiilor prezentate în articolele postate pe blog se va face doar cu precizarea sursei.