Skip to main content

SAI Certinvest  anunţă o creştere cu 217% a numarului de investitori activi noi atrasi in primele doua luni ale anului 2023 fata de ultimele doua luni a anului trecut, ceea ce a produs o crestere de 3.9% in valoarea totala a activelor nete a fondurilor deschise de investitii administrate de societate, comparativ cu luna decembrie 2022.

Ponderea cea mai mare in volumul subscrierilor din luna februarie au avut-o fondurile care investesc preponderent in actiuni, cu o contributie de 80% din totalul subscrierilor noi. Din aceasta categorie de fonduri, Certinvest BET Index a avut o contributie de 82.9%.

In Romania, indicele BET a inregistrat de la inceputul anului o usoara crestere, de aproximativ 3%. La nivel global, pietele financiare oscileaza pe fondul ingrijorarilor cauzate de situatia financiara a unor banci centrale din SUA si Europa. Cu toate acestea, indicatorii economici se dovedesc rezilienti, fapt subliniat si de sefii celor mai importante banci centrale care au continuat politica de crestere a dobanzilor de referinta. Inflatia a continuat sa se afle la cote ridicate, aratand totusi cateva semne de incetinire in ultimele luni.

“Desi inceputul de an ne aduce un semnal pozitiv privind pastrarea apetitului romanilor pentru investitii, este devreme sa ne pronuntam despre o revenire a situatiei generale. Anul 2022 a marcat un declin de 31% al pietei fondurilor de investitii din Romania, pe fondul inaspririi condiţiilor economice, a majorarii ratelor dobanzilor si a razboiului din Ucraina. Am adoptat o strategie prudenta, pentru a oferi incredere si stabilitate investitorilor de retail.” a declarat Alexandru Voicu, CEO SAI Certinvest.

SAI Certinvest are in administrare 6 fonduri deschise de investitii, 3 fonduri de investitii alternative si peste 150 de portofolii administrate privat.

Articol publicat pe 30 martie 2023

Informațiile cuprinse în prezentul articol sunt cu caracter informativ și prezintă opinii personale ale autorului. Opiniile prezentate în cadrul articolului nu reprezintă o consiliere financiară personalizată cu privire la investiții sau consiliere fiscală/juridică. Vă rugăm să consultati prospectul de emisiune şi Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) înainte de a lua orice decizie finală de investiții. Performanțele anterioare ale fondurilor nu reprezintă o garanție a câștigurilor viitoare. SAI Certinvest S.A. nu este responsabilă în privința potențialelor pierderi rezultate în urma tranzacțiilor desfășurate în concordanță cu ideile exprimate în acest articol. De asemenea, autorul își rezervă dreptul de a modifica datele prezentate în articolele postate, fără nicio notificare prealabilă. Preluarea integrală sau parțială a informațiilor prezentate în articolele postate pe blog se va face doar cu precizarea sursei.